08.12.2014

Chez Coco – Romania lucrului bine facut!

                                                                           Chez Coco https://www.facebook.com/chezcoco.cluj?fref=ts

     ... nu este doar un nou laborator de cofetarie in Cluj-Napoca. Chez Coco este o poveste despre cum se fac lucrurile din pasiune, de calitate, cu si pentru cei apropiati fie ei prieteni sau familie.
      Am parcurs un drum plin de provocari si incercari din care am invatat valoarea muncii facute cu responsabilitate, de ce se merita sa depui eforturi pentru calitate si implinirea care vine din a impartasi reusitele si greutatile cu cei cu care lucrezi si colaborezi.
      Dupa absolvirea liceului am lucrat timp de 17 ani in vanzari, cea mai lunga perioada din acesti ani fiind dedicata domeniului Auto. Aici a descoperit ce inseamna sa iei lucrurile de la zero, sa muncesti mult si de calitate, am acceptat provocarea de a invata domenii noi si m-am familiarizat cu lumea afacerilor din Romania. In tot acest timp mi-am continuat in paralel studiile, am absolvit mai intai Colegiul apoi Facultatea de Stiinte Economice si am urmat numeroase cursuri de perfectionare.
      Dar in ciuda orelor lungi petrecute la serviciu m-am straduit sa imi pastreze pasiunea pentru lucrurile care imi faceau placere, pentru prieteni si familie. Una dintre pasiunile mele a fost si este pregatirea de prajituri, torturi si diverse deserturi. In timpul liber si printre altele si cu coptul prajiturilor de care s-au bucurau cei apropiati de acasa si de la serviciu. Prajiturile au placut atat de mult celor care le-au degustat incat am primit solicitari sa pregatesc prajituri pentru diferite ocazii: zile nastere, Craciun, Pasti sau alte sarbatori. Asa s-a nascut ideea unei cofetarii sau a unui laborator de cofetarie. Astfel ca incepand cu toamna anului 2013 mi-am dat demisia de la firma la care lucram de 17 ani pentru a incepe un Curs de Cofertar-Patiser. Mi-am dorit ca pasiunea sa fie insotita si de instruire si profesionalism.
           De ce un nou laborator insa? Pentru ca imi doresc sa pastreze standardul de calitate in ceea ce priveste ingredientele pe care le folosesc precum si fidelitatea retetelor. Consider ca prajiturile cu nuci chiar trebuie sa contina nuci si nu prafuri care au un gust asemanator.       Deserturile contin unt adevarat,frisca naturala, oua de la gaini crescute cu cereale, la sol, vanilie din pastaie, fructe reale, ciocolata de calitate, migdale si nuci proaspete. Retetele sunt inspirate din prajiturile traditionale romanesti, unele sunt primite de la prieteni din Romania, din Franta,din Italia sau din SUA, iar altele au fost create chiar de catre mine la solicitarea unor persoane dragi din viata mea. Retetele clasice au suferit mici modificari pentru ca am dorit sa le adauge un plus de unicitate si savoare. Cu siguranta cand veti gusta prajiturile Chez Coco veti avea sentimentul de prajitura de casa.
          Si pentru ca ceea ce mi-am propus nu sunt doar vorbe goale, am investit in utilaje noi, profesionale pentru a dota laboratorul, am facut o calatorie la Paris pentru a achizitiona produse de cofetarie si patiserie de cea mai buna calitate: cacao si ciocolata Belgiana, esente frantuzesti, tavi si forme de copt si multe alte produse care vor face din prajiturile mele ceva unic pe piata de specialitate din orasul nostru.
         Laboratorul Chez Coco este la inceput, iar asta inseamna ca povestea continua: vor fi retete noi, gusturi noi si multa pasiune pentru a face prajituri si produse de patiserie de calitate.
                                                                                          
                                                                                                        Nicoleta Nadasan


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu